PNL Sălaj acuză: „Sălajul are în acest an un buget al subdezvoltării”

Consecvenți cu programul Partidului Național Liberal pentru dezvoltarea județului Sălaj prezentat în campaniile electorale din anul 2016, consilierii PNL din cadrul Consiliului Județean (CJ) au propus în ședința de aprobare a bugetului pentru anul în curs, un amendament la proiectul de buget prin care administrația județeană să își asume dezvoltarea unui parc industrial.
„Deși majoritatea partidelor politice au inclus în lista lor de priorități crearea unui parc industrial, reprezentanții celorlalte formațiuni par să fi uitat de promisiunile de campanie. Mai mult, consilierii PSD și UDMR s-au străduit, atât în ședința de comisii, cât și în cea de plen, să contracareze argumentele PNL”, au transmis liberalii sălăjeni prin intermediul unui comunicat de presă al Biroului de Relaţii cu Presa. În susţinerea iniţiativei lor, peneliştii au pus la dispoziţia colegilor din CJ Sălaj o documentație serioasă, folosită de omologii din Cluj pentru înființarea parcurilor industriale, fiind știut impactul pozitiv pe care l-au adus parcurile industriale în economia județului vecin.
În cele din urmă, majoritatea PSD-UDMR a fost de acord să includă în bugetul pe acest an o poziție distinctă pentru contractarea unui studiu de oportunitate în vederea înființării unui parc industrial pe raza județului Sălaj. „Vorbim de un prim pas în acest sens și suntem convinși că, în ciuda reticenței arătate de majoritatea din CJ, dezvoltarea unui parc industrial ar reprezenta o șansă pentru județul nostru, un argument în plus ca investitorii să fie atrași pentru afaceri în zonă, iar tinerii sălăjeni să rămână și să muncească la ei în județ, fără a fi nevoiți să plece în străinătate sau în alte județe”, susţin reprezentanţii PNL Sălaj.
În aceste condiţii, consilierii județeni ai PNL s-au abținut de la votarea bugetului pentru acest an – „un buget al subdezvoltării” în care, din totalul de aproximativ 175 de milioane mai puțin de un sfert sunt dedicați dezvoltării, „în comparație cu alte județe unde accentul este pus pe dezvoltare și nu doar pe funcționarea chinuită a instituțiilor din subordine”.
„La articolul 91 din Legea  215/2001, cea mai importantă atribuție a CJ Sălaj este aceea de a asigura dezvoltarea economico-socială a județului. Pe acest plan nu s-a întâmplat nimic semnificativ. Și, totuși, ne costă (pe cetățenii acestui județ) 135 de milioane lei numai funcționarea Consiliului Județean. De altfel, incapacitatea conducerii CJ Sălaj de a administra corect banii sălăjenilor rezidă și din suma imensă care rămâne, de la un an la altul, în ca excedent bugetar (în acest an suma este de aproape 44 de milioane de lei). Cu alte cuvinte, excedentul înregistrat în 2016 (de 43,9 mil lei) este mai mare, în sine, decât întregul buget propus și aprobat azi pentru dezvoltarea județului (adică 39,4 milioane de lei!!!!)”, se mai arată în comunicatul amintit.
Liberalii fac comparaţie cu cu județul Satu Mare, unde, spun ei, raportul dezvoltare/funcționare este aproape inversat, dar şi cu Clujul, unde excendentul este foarte mic, banii sunt investiţi în parcuri industriale, incubatoare de afaceri, care au atras investitori și angajați calificați. „Toate acestea în condițiile în care Sălajul, după aproape 13 ani de adminisitrație PSD, se află pe ultimele locuri în țară și în regiune ca dezvoltare economică”, atrag atenţie reprezentanţii PNL Sălaj.
Al doilea motiv pentru care grupul PNL s-a obținut de la votul pe buget a fost reprezentat de atitudinea nefirească a PSD-UDMR de a refuza sprijinul pentru reabilitarea casei Iuliu Maniu. Cu un an înainte de centenarul Marii Uniri, act istoric la care Iuliu Maniu a avut o contribuție determinantă, administrația județeană ar trebui să evalueze la justa valoare simbolurile sălăjene, fără a invoca motive puerile precum mutarea unui perete, a unui gard, sau neclaritatea unei semnături.

6 Thoughts to “PNL Sălaj acuză: „Sălajul are în acest an un buget al subdezvoltării””

  1. Anonim

    Dar voi ce ati facut 12 ani la municipiu? Nimic! Zero! Nu sunteti cu nimic mai presus decât ceilalti. Toti o apa si un pamant. Macar putina decenta sa aveti si sa teceti din gura, ca si asa sunteti cu in picior in groapa,ca partid.

  2. tibor

    Ai dreptate , atentule si promtule !…12 ani nu au facut nimic pt ca din 90 pana azi banii au fost bugetati tot de gasca psd !……Zalaul e parte din Sălaj….rezultatele la fel…. Astia măcar încearcă si vor sa facă ! ….gresesc ca-s naivi si cred ca pot ? …Nu !…Dar pana cand la conducerea judetului vor fi aceleasi relicve securiste , efortul e in van…..dar asistatii sociali si sinecuristii decid votul in Salaj de 27 de ani…..de aia nu se dau bani la investitii , pt ca tu si ceilalti nemunciti la privat sa traiti in sclavagie si sa votati mamaliga ! Halal !

  3. Anonim

    toti niste girezi

  4. Anonim

    Parca nu e de ajuns in Romania un singur B ROSIE LARGITA

  5. Anonim

    La Consiliul Judetean Salaj, alianta PSD – UDMR= CIUMA ROSIE LARGITA

  6. Anonim

    Parca nu e de ajuns in Romania un singur BINOM, la Consiliul Judetean Salaj functioneaza cel de al doilea Binom PSD – UDMR. Rezultatul e simplu, SJ = SARAC JUDET

Leave a Comment